Projecten van Ploeg id3

Het Suikerunie terrein

Toekomst van de stad / Stad van de toekomst.

De Suikerfabriek was een icoon én een economische motor van Groningen. Het Suikerunie terrein kan dat opnieuw worden. Groningen en de Groningers willen dat ook. De Suikerunie moet voor alle stadjers worden. Tegelijkertijd moet het terrein nieuwe bezoekers van buiten trekken. De gemeente Groningen heeft daarom Ploeg id3 gekozen als beheerder van het terrein.

De Rollatorsnelweg

Onze filosofie is het beter benutten van de kracht van dorpen. Dat doe je vooral door het centrum weer geschikt te maken voor alle generaties, ook voor ouderen. Met kleine, mooi vormgegeven aanpassingen kunnen ouderen prima in karakteristieke huisjes blijven wonen. En van de openbare ruimte moeten we een ‘rollatorsnelweg’ maken: toegankelijk en veilig.

Badkamer/slaapkamer

De mooiste panden lijken vaak het minst geschikt om prettig oud te worden. In veel gevallen ontbreekt een goede badkamer en slaapkamer op de begane grond. Waarom verhuizen als je ook een fraai ontworpen badkamer en of slaapkamer achter het huis kan plaatsen. Lokaal ontworpen, geproduceerd, geïnstalleerd en onderhouden.